Nyasfalterad gångväg från Henriksdal till Hästholmsvägen

Gångvägen från backen upp till Danviksklippan verkar ha fått ny asfalt.

Gångvägen är en välkommen genväg upp till Klippan. Brf Klippan 10 har också ställt två välkomnande blomkrukor i början av gränden.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “Nyasfalterad gångväg från Henriksdal till Hästholmsvägen”

  1. Hej Konstantin. Ja visst är det snyggt? Påpekas för ordningens skull att det inte är en allmän väg utan tomtmark tillhörande nr 10 som man beträder. Halvvägs upp i trappan kommer du in på tomtmark som tillhör nr 8. Denna väg övergår sedan i en s.k. brandgata där räddningsfordon typ brandkårens stegbilar skall in för att rädda folk via balkongerna om det går riktigt illa. Därför är det synnerligen förbjudet att hindra tillträde med parkering edyl. Eftersom det är en privat tomtmark så har vi inte heller något vinterunderhåll. Så alla beträder på egen risk. Många tror att Klippan är en parkmark rakt igenom som är tillgänglig som hundrastgård, picknick mm. Men bortsett från parken i mitten, som är en trevlig plats för soldyrkare, picknick, barn mm (därför förbjudet att rasta hundar) och en liten del vid 9an & 15 så är allt privat tomt. Se t.ex. skriften om parker på sid 90: http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=0CCcQFjACahUKEwjA2dWW7avIAhUjz3IKHe1xAsU&url=http%3A%2F%2Fwww.stockholm.se%2FPageFiles%2F53485%2FDel%25202%2520Parkplan%2520S%25C3%25B6dermalm.pdf&usg=AFQjCNGN446XmtVEb4Im-I7UGzszEdArHA&cad=rja
    Mvh P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: