Nominera en granne till Årets Nackabo 2015!

Fram till 29 oktober hat du möjlighet att nominera en granne till Årets Nackabo 2015. Här kommer förslag på några engagerade grannar som du skulle kunna föreslå.

Klicka här för att läsa hur du nominerar. Nedanför kommer mina förslag.

image

Amanda Larsson – grundaren av barnstället Magiska Trådgården, Kafé Lyckan och Magiskt VM i trädhusbygge på Kvarnholmen.

image

Jeanette van den Boss – ägare till Svindersviks brygghus med smaskiga äppelkalsbuffén, bilkvällar och afternoon tea.

Kay Karlsson – rösten i NVP för grannarna vid seniorhuset bakom Danvikshem som försvarar seniorernas rätt till en lättillgänglig väg till kommunikationer.

Susan Bardevik – handlaren på nyöppnade ICA Nära Finnboda som har skapat en närbutik utifrån dialog med boende på bl.a. Facebook.

image

Roger Bydler – granne i Finnboda som sitter för miljöpartiet i Nacka kommunfullmäktige. Han lät HSB kolla om husen i Finnboda är klimatsäkra samt kom in med initiativ för säkrare korsning i Henriksdal och linbana mellan Henriksdalsberget och Sickla.

Karin Persson och Elisabet Hedin – håller i boendecaféet på Finnberget för seniorer och föräldralediga.

Reyaz Terzi – granne på Henriksdalsberget som driver kemtvätt, kiosk och skrädderi. Han vill öppna en seniorservering i Gula Huset.

Roy Sevgili – 21-årig fotbollspelare för Akropolis IF. Bor på Henriksdalsberget och inspirerar andra ungdomar att satsa på idrott.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: