Nacka kommun fortsätter stödja unga vuxna på Henriksdalsberget

Fritidsnämnden i Nacka kommun har beslutst förlänga överenskommelse med föreningen Henriksdals ungdomsråd till och med 2016-12-31, där föreningen får möjlighet att bedriva verksamhet för åldersgruppen 18 – 25 år på Henriksdals fritidsgård samt i en sporthall i centrala Nacka.

Utförarenheten för verksamheten på Henriksdals fritidsgård ges i uppdrag att stödja och följa upp ungdomsrådets verksamhet utifrån behov.

Ungdomsrådet ges dessutom ett föreningsbidrag med 55 kronor per redovisad aktivitetskväll för högst två aktiviteter per vecka under skolterminerna.

Nacka kommun stödjer den här fritidsverksamheten sedan 2012 som består av

– en öppen kväll i veckan på fritidsgården: Aktiviteterna har bland annat bestått av umgänge, samtal, matlagning, studiestöd, olika tävlingar och spel, CV-skrivande samt stöd vid arbetssökning.
– och en öppen idrottsaktivitet i sporthall i veckan: öppen idrott med blandade aktiviteter i Järla sporthall, där cirka 20 personer i genomsnitt per gång har deltagit.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: