Miljöpartiet i Nacka vill ha kulturhus i Disponentvillan på Kvarnholmen

Nacka kommun och KUAB har de senaste två åren låtit kulturen ta plats i Makaronifabriken och Disponentvillan på Kvarnholmen genom projekt som Magiska Trädgården, Magiska VM, Äppelvillan, Glimpse och Makaroni. Men fastigheterna ska nu användas som bl.a. skolor. Men vart ska kulturen ta vägen?

Sedan tidigare har Nacka kommun avsikten att inrätta kulturhus med folkbibliotek på Kvarnholmen. Kulturnämnden har dessutom rekommenderat Disponentvillan som kulturhus men Kommunstyrelsen gick inte på nämndens linje.

Nu gör miljöpartiet i Nacka ett utspel om att inrätta kulturhuset i Disponentvillan på Juvelvägen. “Villan är kulturhistoriskt relevant och intressant och skulle vara mycket passande som kulturhus på Kvarnholmen och ett utmärkt exempel på hur kultur får plats i den nya staden”, skriver Åsa Marnell (mp, ledamot Kulturnämnden) och Mathias Zachariassen (mp, ersättare Kulturnämnden) i ett inlägg. >> Läs hela inlägget om ett kulturhus i Disponentvillan

Tidigare har Nackalistan och Vänsterpartiet argumenterat för ett kulturhus på eller nära Henriksdalsberget – något som borde bli aktuellt att diskutera igen i samband med detaljplanen för Henriksdal med upp till 50 nya höghus i trakten.

Disponentvillan på Kvarnholmen, nacka
Disponentvillan på Kvarnholmen

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: