Ny trappa på Kvarnholmen fara för hundar

En granne på Kvarnholmen i Nacka har hört av sig med en varning till alla hundägare som använder nya trappan mellan busstationen Mjölnarvägen och Tre kronors väg.

”I går fastnade vår valp med sin klo i ett av hålen och det höll på att gå riktigt illa då vår hund fick panik och skrek av smärta samtidigt som han vred hela kroppen i ett halvt varv för att försöka komma loss vilket hade kunnat bli förödande då stora skador hade kunnat uppstått. Som tur var var jag med i matchen och hann få loss honom innan han hann skada sig”, skriver han i ett e-mail.

Det är likadana trappsteg som ska sättas i den nya trappan som byggs från Tre kronors-busstation upp till Tre kronors väg. Trappstegen har hål i som anragligen ska vara halkskydd och hålla den snö- och isfri.

En annan granne berättade att hans hund hade fastnat med sin ena klo i ett av hålen vilket resulterade i att klon slets av. Han fick åka med sin hund och till en veterinär vilket gick på ett par tusen kronor.

image

image

Eftersom det har flyttat in en hel del hundar på Kvarnholmen vill jag nu upplysa alla hundägare att vara försiktiga, vi har kontaktat Kommunen och väntar på en återkoppling från dom.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

2 reaktioner till “Ny trappa på Kvarnholmen fara för hundar”

  1. Hej! Trappan mellan Tre Kronors väg och Mjölnarvägen fick perforerade trappsteg eftersom ger ett effektivt skydd mot halka. Tyvärr har det visat sig att den utformning som ger människor ett bra halkskydd var mindre bra för hundar.
    Den nya trappan ner mot busshållplatsen Tre kronor får en annan typ av trappsteg, som ska fungera bra för både människor och hundar.

  2. Kommunen har förmodligen inget ansvar för detta. Hela ön ägs av KUAB och det är de som sköter väghållning m.m. Tyvärr brukar de inte vara så bra på att ta till sig av kritik.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: