Oroliga grannar efter kraftig smäll i Henriksdal

Grannar på Danviksklippan, i Henriksdalshamnen och på Henriksdalsberget blev igår oroliga efter en kraftig smäll som upplevdes i form av oljud, blixt och tryckvågor.

“Jag och min sambo hörde nyss en fruktansvärt hög smäll. Vi befann oss inomhus och upplevde en rejäl tryckvåg mot fönstren. En man på gatan sa att han såg en blixt i samband med det hela”, skriver en granne på Facebook.

Runt 18:00 – 18:30 ringde grannar in till polisen för att anmäla. Polisen och räddningstjänsten undersökte om smällen kom från Danviksklippan men kunde konstatera att den kom från Henriksdals reningsverk:

“Det har framkommit att man inne på reningsverket svetsat i en gasledning.I samband med detta har en mindre expolsion uppstått som inte förorsakat någon skada varken på personal eller material”, står det på polisen.se.

Stockholm Vatten håller på uppdrag av Stockholm stad just nu på med att flytta Bromma reningsverk till Henriksdal. Samtidigt har man upprättat ett av Europas största biogasproduktion mitt i stan. Det finns alltså risk till mycket sånt även framöver.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: