Fel gasblandning användes vid svetsningsarbeten i Henriksdals reningsverk

Att bo på eller nära både ett reningsverk och biogasanläggning kan visa sig farligt ibland, som när fel gasblandning användes i slutet av mars 2016 vid svetsningsarbeten i Henriksdals reningsverk.

“Det har framkommit att man inne på reningsverket svetsat i en gasledning.I samband med detta har en mindre expolsion uppstått som inte förorsakat någon skada varken på personal eller material”, skrev polisen.

“Den 21  mars  inträffade  ett  allvarligt  tillbud/olycka  med  två  FORMIER10-gasflaskor  i  samband med ett TIG-svetsningsarbete vid Henriksdal ARV i Stockholm.  Vi  beklagar  och  ser  mycket  allvarligt på  det som  inträffat och  har  intensifierat den  redan påbörjade  internutredningen, för  att  hitta  grundorsaken till  incidenten.  Detta  arbete  har högsta prioritet”, står det i AGA:s pressmeddelande.

image

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: