Dags för nytt övergångsställe för Sjövägens resenärer vid Nybroplan

Varje morgon ser jag många grannar som springer från SL-pendelbåten Sjövägen från bl.a. Kvarnholmen, Finnboda och Saltsjöqvarn över hårt trafikerade vägen vid Nybroplan.

image

Många tar snabbaste vägen mot blå linjen i Kungsträdgården. En olycka är som förprogrammerat.

Öven cyklisterna som korsar resenärernas gångväg här har skapat mycket irritation trots att det finns en cykelväg vid övergångsstället.

Bäst att Daniel Helldén, trafikborgarråd, fixar det nu innan Saltsjöbanan mellan Slussen och Henriksdal stängs av och nya resenärer hittar till Sjövägen.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

2 reaktioner till “Dags för nytt övergångsställe för Sjövägens resenärer vid Nybroplan”

  1. Men det finns ju övergångsställe! som är bättre placerade för alla trafikanter, kanske tar det några sekunder längre om man använder det.

  2. Vad var att vänta annat än kaos vid detta jätteingripande av Slussenombyggnaden. Sant är väl att ”man kan inte tänka på allt”. I vissa stycken kanske ändock av denna skara av människor som är satta att styra över ombyggnaden. Detta kommer säkert att fortsätta under ombyggnadstiden – 8 – år som det är sagt. ”Den som lever får se”. ”Inte överraskad” resenär av alla kommunikationer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: