EuroFeeder föreslår nya, miljövänligare pendelbåtar till Slussen

I senaste numret av Nacka Värmdö Posten finns ett debattinlägg av Christer Asplund, f.d. näringslivsdirektör i Stockholm. Han berättar om förslaget om  miljövänligare pendelbåtar voa Kvarnholmen, Finnboda och Saltsjöqvarn till Slussen.

Linjen ska börja i Gåshaga och fortsätta via Haseludden, Telegrafholmen och Nacka strand. Så skulle det finnas en alternativ färdväg till dagens SjöVägen mellan Lidingö och Nybroplan.

Bränslet till pendelbåtarna ska komma från Scandinavian Biogas som producerar biogas i anslutning till Henriksdals reningsverk på Henriksdalsberget. Kombinerat med el. SjöVägen använder också el men de flesta fartyg går på enbart fossila bräbslen.

Båtarna är isklassade,  bekväma med plats för barnvagnar och cyklar. SjöVägens båtar är delvis från slutet av 1800-talet och inte alltid bekväma eller skapade för cykel och barnvagnar.

Kapaciteten är 250 passagerare per fartyg. Det ger en miljon per år med 30-minuterstrafik. SjöVägen har redan idag kapacitetsproblem och glesa turer vissa tider.

image

……………………..

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s