Ett 40-tal grannar och ett 20-tal hundar invigde hundrastgården i Saltsjöqvarn

Bild från öppnandet av hundrastgården i Saltsjöqvarn, 2015 (bild: Wi landskap)

I tisdags invigdes hundrastgården vid Hospitalsparken i Saltsjöqvarn i Nacka mellan Danviksbron, Bageribacken och Danviks hospital. Ett fyrtiotiotal två- och ett tjugotal fyrbenta grannar närvarade och bjöds på kaffe och kakor respektive hundgodis.

Kommunalrådet Gunilla Grudevall-Steen (l) från Nacka kommun hälsade grannarna välkomna med högtalarförstärkning och presenterad sina medarbetare Pia Helgodt (projekteringsledare) och Jolanda Lemberg (landskapsingenjör) samt Åsa Wilke (landskapsarkitekt, Wi landskap AB – tog även bilderna nedanför) som ansvarade för gestaltning och genomförande.

Efter välkomsthälsningen och före bandklippningen redogjorde grannen Gunnar Huss, som engagerade sig för att hundrastgården skulle bli av, för bakgrunden till denna hundrastgårds tillkomst.

Tredje hundrastgården på Västra Sicklaön

Det här är tredje hundrastgården på Västra Sicklaön, vår lilla halvö mellan Hammarby sjö, Svindersviken och Saltsjön. De andra två hittar du på Henriksdalsberget och i början av Kanalvägen i Henriksdalshamnen (Stockholm stad).

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: