Stockholm 3×3 vann Kvarnholmen Millers 3×3 streetbasket-turnering

Idrottsföreningen Kvarnholmen Millers höll i lördags andra upplagan av 3×3 Streetbasket-turnering i samband med Kvarnholmens dag 2016.

Den här gången fick turneringen en mer central plats direkt vid Norra kajen med fantastik utsikt över Djurgården. Vädret var inte optimalt men alla var mycket nöjda.

image

De bästa fem i turneringen
Förra årets vinnare 2Win, som är regerande svenska mästare i 3×3 Streetbasket, var med igen men förlorade årets final med två poäng mot Stockholm 3×3.

Tredje plats gick till Basketshop som vann mot förra årets finalist Stockholm Rockets.

Kvarnholmen Millers, hamnade på plats 5. Det hjälpte tyvärr inte att reaktivera föreningens stjärna David Strömwall som fick hoppa in efter att rekordspelaren Mats Wermelin skadade sig under första matchen.

image

Hur går det vidare?
Målsättningen är att hålla en turnering även nästa år, kanske på två plan för att kunna anordna en parallell damturnering.

Just nu har Kvarnholmen Millers sommaruppehåll men efter sommaren forsätter idrottsföreningen med torsdags basketträning på Vilans skola (kl. 20 – 21) med 8 till 12 spelare. Drop-in gäller och alla är välkomna.

”Vi är glada över att antalet basketvänner från Finnboda, Saltsjöqvarn har ökat senaste året men vi ser även större potential med tanke på alla nya grannar”, säger Adrian Bussmaier.

image

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: