20 augusti: Sicklaslussens dag

Ingemar Åkerblom från Föreningen Sicklaslussen har hör av sig för att påminna om att Sicklaslussen – vattenvägen mellan Hammarby Sjö / Saltsjön och Sicklasjön / Järlasjön – håller öppet fram till den 25 september.

Sicklaslussens dag

Sicklaslussens Dag firas speciellt lördagen den 20 augusti. Den dagen slussar alla båtägare gratis kl 10:00 – 16.00. För de som inte har egen båt, erbjuder M/S Ran guidade turer genom Sicklaslussen, Sickla Kanal och Järlasjön.

Är du nyfiken på denna historiska vattenled så är den 20 augusti ett bra tillfälle.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: