Ingen utökning av Sjövägen förrän 2019

Politikerna i Stockholm läns landsting har försatt oss i en omöjlig situation där pendelturerna på Sjövägen via Kvarnholmen, Finnboda och Saltsjöqvarn inte kommer att utökas förrän 2019 – även om antal resenärer skulle växa ännu mer.

Sjövägen lockade 519.000 resenärer förra året. Hittills i år har 475 000 personer rest med pendelbåten. Så det lär bli fler i år pga inflytt och folk som undviker Saltsjöbanans nya ändhållplats i Henriksdal samt kaoset i Slussen.

Utrymmet i avtalet som landstinget har ingått med rederiet används till max. Nya pengar kommer inte att finnas. Så en utökning förrän 2019, då avtalet går ut, är omöjlig. Eller?

Läs mer om landstingets miss i Nacka Värmdö Posten

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

3 reaktioner till “Ingen utökning av Sjövägen förrän 2019”

  1. Så tråkigt att de inte blir ett helt riktigt paket av det utan man varnar för att båtar är fullsatta vissa turer pinsamt. Alltid samma visa det byggs nytt men SL hänger inte med utan de första åren är katastrof samma i Norra Djurgårdstaden överfulla bussar. Och nu när Saltsjöbadsborna upptäckt att det finns gratisparkering precis vid Kvarnholmens brygga så fylls det på mer och mer där.

  2. Tyckte jag läste för ett tag sedan att fler båtar skulle införskaffas för att möta efterfrågan på resandet. Men det blir inte av då?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: