NCC sonderar möjligheter att bebygga Bageribacken i Saltsjöqvarn mittemot Danviksklippan

För några veckor sedan bjöd NCC grannarna i Saltsjöqvarn till ett möte om hur trakten skulle kunna utvecklas.

Styvmorsvioler i Bageribacken

På mötet verkade man också undersöka attityder till att naturområdet Bageribacken eller Bageriberget mellan brf Saltsjöqvarn 1, Saltsjöbanan och Danviks hospital skulle kunna bebyggas.

Bageribacken med Danviksklippa i bakgrunden

NCC som äger marken har redan en förhistoria i Bageribacken där de för 10 – 15 år sedan skrapade bort en stor del av naturen på berget inför exploateringen av Saltsjöqvarn. Det blev konflikter med Naturskyddsföreningen och boende eftersom det arbetet varken var godkänt av Nacka kommun eller förankrat med boende.

Det verkar som inte bara Trolldalen på Henriksdalsberget, Vidablick / Norra platån vid Danvikshem, och Fredriksberg på Kvarnholmen är hotade natur- och rekreationsområden. Det är verkligen varje gröna plätt på Västra Sicklaön.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

4 reaktioner till “NCC sonderar möjligheter att bebygga Bageribacken i Saltsjöqvarn mittemot Danviksklippan”

  1. Jag håller med dig, Gärdet är ju rastplats för hundar. men några höghus kan man säkert klämma in…

  2. Både detta förslag och att bygga stad hos oss är bedrövligt underbyggt. Var finns trafiklösningarna som skulle vara förutsättning för denna exploatering.
    Skulle Sjökvarnsbacken göras om till genomfartsgata – NEJ, NEJ kommer inte att tillåtas. Kräver detaljplaneändringar och nya förrättningar för samfälligheten och det behöver vi ju inte gå med på. Kommunen har ju jävlats med att inte ta över tunneln och inte betalat driftbidrag så varför skall vi ge något tillbaks, vi är redan dubbelbeskattade!
    I Nacka stad byggandet hos oss snackar man så fint om tunnelbanan, men den sålde man ju bort till Sjöstaden!!! Planförslaget ser mer ut som man lekt med LEGO klossar än en genomtänkt stadsplanering.

  3. Om Nacka kommun och tillsammans med NCC och andra byggherrar vill bygga så mycket nytt i vårt område och förstöra våra gröna lungor så kan de däcka över Värmdöleden och trycka in höghus där i stället.

  4. Men va fasen ska det byggas bort all skog?! Är dom inte kloka?! Jag kommenterat även i dag på denna 3-D modell att jag är väldigt emot sprängning av trollskogen, en frisk skog. Jag gick in via ett av dina inlägg. Låt skogarna få vara kvar och bygg på platta Gärdet istället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: