Tora Dahls magnolia blommar även i år

Det såg länge ut som om Tora Dahls magnolia mellan Danvikshem och Vilans skola i Nacka inte skulle blomma i år.

Främst på grund av att vädret var lite kallare i år än förra året. Men nu har magnolian åtminstone en blomma.

Tora Dahls magnolia
Magnolian i slutet av maj.

Magnolian planterades 1979 av författarinnan Tora Dahl när hon fick Sofia hembygdföreningens magnoliapris. För några år sedan kapades den av okända. Så jag och Nacka hembygdsförening planterade en ny.

Tora Dahls magnolia i Henriksdal
Magnolian i början av maj

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

2 reaktioner till “Tora Dahls magnolia blommar även i år”

  1. Gunnar, var var du när jag 2011 förtvivlad frågade kommunen, Vilans skola, Danvikshem, brf:en och boende om någon kan hjälpa till och sponsra en ny magnolia? Om vi inte hade agerat hade det inte funnits något minne efter Tora Dahl. Kommunen kommer ändå att bygga på den här platsen. Då har du kanske möjlighet att plantera en ny magnolia efter egen metod och pengar.

  2. Omhändertagandet med skylt som lyfter fram Konstantin och hembygdsföreningen är ju ett skämt och inte en tribut för Tora Dahl. Ni vill ju bara synas själva! Plantera en gödslad och jordförbättrad magnolia i stället för detta missfoster, som stått där i flera år som en skymf mot Tora Dahl!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: