Bilder på de minsta djuren i Västra Sicklaöns natur

Våra naturområden på Västra Sicklaön som Nacka kommun vill bebygga är ett hem även för många insekter och spindlar.

Här kommer några bilder som jag tog den här och förra helgen på myror, steklar, nyckelpigor, spindlar, bin och humlor.

Ett bi på en gul blomma i backen mellan Henriksborg och Kvarnholmsvägen.
Ett bi på en gul blommai backen mellan Henriksborg och Kvarnholmsvägen (grönt 8 på kartan längst ner). Någon som vet vad blomman heter? Backen ska enligt Nacka kommuns planer bebyggas.
En spindel i löven i nyckelbiotopen Trolldalen mellan Henriksdalsringen, Finnboda och Svindersviken. Trolldalen ska enligt Nacka kommuns planer skövlas för bostads- och vägbygge.
En spindel i löven i nyckelbiotopen Trolldalen mellan Henriksdalsringen, Finnboda och Svindersviken (grönt 1 på kartan längst ner på sidan). Trolldalen ska enligt Nacka kommuns planer skövlas för bostads- och vägbygge.
En stekel i en blomma i Engelska parken, backen mellan Danvikshem och Finnboda / Vilans skola. Engelska parken ska nötas i kanterna av två olika planprogram.
En stekel i en blomma i Engelska parken, backen mellan Danvikshem och Finnboda / Vilans skola (grönt 7 på kartan längst ner på sidan). Engelska parken ska nötas i kanterna av två olika planprogram.
En nyckelpiga på en gul blomma i backen mellan Henriksborg och Kvarnholmsvägen. Någon som vet vad blomman heter? Backen ska enligt Nacka kommuns planer bebyggas.
En nyckelpiga i backen mellan Henriksborg och Kvarnholmsvägen (grönt 8 på kartan längst ner på sidan). Ska bebyggas inom planprogrammet för Henriksdal.
En humpla mumsar på klöver i Engelska parken, backen mellan Danvikshem och Finnboda / Vilans skola. Engelska parken ska nötas i kanterna av två olika planprogram.
En humla mumsar på klöver i Engelska parken, backen mellan Danvikshem och Finnboda / Vilans skola (grönt 7 på kartan längst ner på sidan). Engelska parken ska nötas i kanterna av två olika planprogram.
En skogsmyra på vippärt på Skatberget / västra Finnboda (grönt 6 på kartan längst ner på sidan). Naturområdet ska bebyggas.Naturområden och rekreationsytor på Kvarnholmen, Henriksdal, Finnboda och Saltsjöqvarn
Naturområden och rekreationsytor på Kvarnholmen, Henriksdal, Finnboda och Saltsjöqvarn

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: