Förskolebarn fick brev från kommunen om skövlingen av Trolldalen

Barnen på förskolan Inspiran Henriksdal på Henriksdalsberget har fått brev från Nacka kommun om planerna att bebygga nyckelbiotopen Trolldalen.

Barnen på avdelningen Kristallen hade nämligen under samrådet för planprogrammet för Henriksdal skickat teckningar och ett brev till kommunen om att de vill ha kvar Trolldalen för att leka och för alla djurens skull.

Nu har exploateringsingenjören Helena Feltén hört av sig med ett handskrivet brev. Där förklarar hon att kommunen tycker att barnens åsikter är viktiga men att man måste bygga bostäder (varför inte i Saltsjöbaden eller ovanpå Värmdövägen?) och att en del av Trolldalen kommer vara kvar (alltså krönet runt Trolldalsstigen och södra sluttningen mot Svindersviken).

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

3 reaktioner till “Förskolebarn fick brev från kommunen om skövlingen av Trolldalen”

  1. Kan nästa steg vara att skriva handskrivna brev till de t ex på äldreboenden som får mat de inte klarar sig på om hur nödvändigt det är med just den maten? Eller till de med psykisk ohälsa om hur nödvändigt det är med så lite öppettider på träfflokalerna? Jag tappar orden när jag tänker på hur Nacka kommun inte skäms för sig och t ex sitt stadshus!
    Hur är det möjligt att tycka att det är bra att bygga stad i nyckelbiotoper när det finns så mycket tråkig skräpyta att bygga på? Tränga in tung biltrafik vid skolor och dagis. Kvarnholmen blir mer och mer som ett Manhattan. Pengar verkar styra över allt förnuft! Lyssna på barnen, förvirra dem inte! De är vår framtid!

  2. Allt handlar om pengar såklart, det byggs tillräckligt med bostäder i Nacka!

    Marknaden i Stockholm börjar bli mättad men kommunen hävdar att det är massa stackars människor som inte har någonstans att bo.

    Ett handskrivet brev för att det ska kännas mer mänskligt att skövla hela skogen känns som ett billigt knep som kanske kan lura ett gäng dagisbarn men alla andra vet exakt vad det handlar om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: