250.000 kr per månad i vite för skador på Danvikens hospital

Länsstyrelsen har undersökt skadorna på Danvikens hospital i Saltsjöqvarn, Nacka som uppstår pga avbruten takrenovering.

Här syns den avbrutna takrenoveringen och fuktskadorna som uppstår

Myndigheten förelägger nu konkursförvaltaren att senast 8 januari 2018 åtgärda orsaken till skadorna annars blir det 250.000 kronor i skadestånd per månad. Hela beslutet syns nedanför:

Frågan är dock om åtgärderna kan betalas ur konkursboendet. Kanske Nacka kommun, Stockholm stad, Länsmuseet, Stadsmuseet, Riksantikvarien och Länsstyrelsen borde fundera på att köpa fastigheten och inrätta ett museum här.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

2 reaktioner till “250.000 kr per månad i vite för skador på Danvikens hospital”

  1. Bra beslut av länsstyrelsen tycker jag. Dags att sätta ner foten.
    Sök en seriös fastighetsägaren som för ett lågt pris kan förvärva fastigheten och utveckla den. Visserligen får långivarna stå sitt kast, men nu behöver verkligen nån ta tag i huset så här skall det inte se ut.

  2. Det tycks inte som Länsstyrelsen fattat att byggherren gått i konkurs mycket beroende på de krav som Länsstyrelsen ställt på bevarande av detaljer inne i Hospitalet som inneburit att man ej lyckats få ekonomi i genomförandet.
    Även plankravet att det skall vara verksamhet här ställer orimliga krav på ett genomförande. Ändra till bostäder snarast och ställ bara krav på bevarande av utvändig fasad och tak så kan nog projektet genomföras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: