Pensionär i seniorboendet har bundit fast sig vid ett träd

Grannarna i seniorhuset ovanför Finnboda bakom Danvikshem blir allt mer förtvivlade att HSB inte gör något för att förbättra tillgängligheten för både befintliga seniorboendet och framtida Finnboda trädgårdar.

Äldre dam binder sig fast vid träd bakom Danvikshen

Nu har en av de mer engagerade seniorerna bundit fast sig vid ett träd i protest mot HSBs och Nacka kommuns hantering av frågan och bygget i natur- och rekreationsområdena Norra platån och Engelska parken.

Bakgrunden bakom konflikten

Tidigare stängde Danvikshem seniorernas direkta väg till hållplatsen för buss 53. Istället måste seniorerna ta en brant lång väg. Fler seniorer har dock inte fysisk förmåga för att ta sig över branta vägen.

Branta vägen mellan seniorboendet och buss 53

Seniorerna kräver nu av HSB att en hiss byggs mellan seniorhuset respektive HSBs nya projekt Finnboda trädgårdar. HSB vägrar.

Under byggtiden för Finnboda Trädgårdar (c:a 3 år) kommer seniorerna dessutom inte att kunna använda den rätt desolata trappan ner till Finnboda för att handla och komma till Sjövägen, buss 402 och buss 53.

Så isolationen blir ett faktum.

4 svar till “Pensionär i seniorboendet har bundit fast sig vid ett träd

 1. Margaret Eriksson

  Hur tänker makthavarna Egentligen? När de planerar nytt boende så är det mycket viktigt att titta och se hur övriga boende i området får det under byggnationen. För mej är det sunt förnuft man behöver ha och inte köra över människor (äldre boende) som det nu har gjorts. Jag hoppas att det blir en positiv behandling av ärendet. Margareta Eriksson.

 2. Malena Engström Lindberg

  Det fyller mig med fasa att läsa om hur Nacka kommun hanterar sina äldre! Så korttänkt och ogenomtänkt. Helt utan kunskap om vad den äldre befolkningen såväl som den yngre, behöver. Att ha tillgång till natur, nära, påverkar hälsan. Att skövla gamla fina träd i närheten av boende på detta sätt speglar ett desperat sätt att planera för framtiden. Att isolera äldre närmar sig tankar på medeltida metoder och tankesätt.
  Jag önskar att de styrande läser denna lilla skrift från naturvårdsverket!
  https://www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer/620-8252-3.pdf&ved=0ahUKEwiMlIXA3KzYAhXpQJoKHU0XD90QFggkMAA&usg=AOvVaw3MfYSr5s0LqF8jFIhXWQGO

 3. Johan Schell

  Finnboda Trädgårdar? Finnboda Kalhyggen vore ett mer passande namn.

 4. Götan Ek

  Klart bra att folk Tar ställning noch detailliert är ju vad Du Konstantin. Har Jobber för helfen hösten

Kommentera