2 juni: Ändringar på buss 402, 53 och 71 – inget åker mot innerstan

2 juni är det Stockholm Marathon som påverkas oss som åker på bussarna 53, 71 och 402. Ingen busstrafik till och från Slussen är möjlig kl. 12.00 – 17.00 pga. avspärrningar på Stadsgårdsleden. Se det som test för när tbanan dras till Nacka och risken finns att våra bussar inte längre åker till Slussen.

Istället för Slussen ankommer och avgår bussar mot Nacka och Värmdö från Sickla som nås via Tvärbanan från Gullmarsplan.

Linje 53: Helt indragen c:a klockan 11.30 – 18.00. Resenärer hänvisas till linje 402 som under denna tid trafikerar Danviksklippan och Henriksdalsberget. Resande till Finnberget hänvisas till linje 469.

Linje 71: Trafikerar Jarlaberg – Sickla udde. Utökad turtäthet till 20-minuterstrafik.

Linje 402: Trafikerar Nacka forum – Kvarnholmen – Henriksdalsberget – Danviksklippan – Sickla udde. Byte till Tvärbanan eller linje 74 sker vid Sickla udde.

Buss 53 på Henriksdalsberget

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

6 reaktioner till “2 juni: Ändringar på buss 402, 53 och 71 – inget åker mot innerstan”

  1. Nej, men det är fullt möjligt. För det första vill SL dra ner på bussar till Nacka när det finns tbana till Nacka och Slussen har en mindre kapacitet. För det andra behöver Nacka redovisa tillräckligt med resenärer på nya förgreningen.

  2. Har det antytts att buss 402 inte ska gå till Slussen när T-banan är klar?

  3. Varför kan man inte springa i någon förort, i st f denna massiva trafikkollaps i innerstan?

  4. Dessutom ser jag nu på kartan, att man banan spärrar av kontakten med Strömkajen och Waxholmsbåtarna under några timmar då man ska springa på Stallgatan. Och Sjövägen linje 80 sätter in extra turer, men hur är det tänkt när man släpps av vid Nybroplan och liksom blir inspärrad av löpare som springer så man inte kan korsa vägen…

  5. Stockholm Marathon har en ny sträckning för i år som ställer till det ännu mera då den tar upp ännu mera plats i staden. Man springer bla Statsgårdsleden bort till Folkungagatan där man tar höger upp mot Götgatan, sen vidare mot Hornsgatan – Torkel Knutssongatan. Så i år är det riktigt svårt att få till vettig busstrafik. Visst skulle 53:an kanske kunna gå in vid Sofia och sen gå via Hammarbykajen bort mot Skanstull som är en av dom få områden där dom inte springer.

  6. Spännande och se om buss 402 kan köra sträckan till Danviksklippan. Det är ju en betydligt längre buss än 53:än. Tidigare har SL sagt att så långa bussar inte passar till den sträckan vid fråga om inte buss som kan ta fler passagerare kan köra i rusningstid.
    Förstår att man hoppar över Danvikshem och Saltsjöqwarn.
    Kunde man inte låtit buss 53 fått en tillfällig sträckning som de brukar göra vid andra engagemang? Exempel svänga vänster mot bussgaraget och vidare mot Slussen?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: