Imponerande förslag på hiss mellan Finnboda och Danvikshem

Nacka kommuns kvarnar mal långsamt trots löften från i stort sett alla partier i kommunfullmäktige inför kommunalvalet 2018 om att bygga en hiss för att de instängda grannarna kan ta sig ner från seniorboendet till Finnboda.

Förslag på hiss mellan Finnboda och seniorboendet

Hissen för en kostad på max. 10 miljoner kronor skulle kunna vara redo redan när HSBs brf Finnboda Trädgårdar är inflyttningsklar om kommunen följer seniorernas förslag:

En hiss från hamnplanen på ca + 8 m i Finnboda Hamn mitt emot ICA-butiken upp till platån på Finnbodaberget beläget c:a +28 m över nivån med en ”hållplats” på 18
meters nivån för att nå den gamla ”disponentvillan”.

På den undre avstigningsnivån ( + 18 m) byggs en kortare horisontell gångbrygga från hissen till en anslutande gångväg mot ”disponentvillan”.

Förslag på hiss mellan Finnboda och seniorboendet

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

4 reaktioner till “Imponerande förslag på hiss mellan Finnboda och Danvikshem”

  1. Det låter de att disponentvilla är viktigare än 150 ca 55+are ska få en bekväm tid efter pensionen. Disponentvillan verkar inte vara något projekt i nutid eller framtid. markägaren har gett tillåtelse. Ska vi då hindra ett hissbygge?

  2. Det fanns ingen matbutik när vi flyttade in samt båtförbindelser från Finnboda hamn. Förstår inte Ankis ifrågasättande.Vägen mellan oss och bussen 53an var en annan genom Danvikshem. Tåkigt att det finns människor som missunnar Äldre människor att få förbättringar i livet!
    Jag undrar hur du Anki tänker om äldre personer?
    Jag flyttade hit för ”jag flyttade hit för sju år sen”

  3. Alltid roligt när oinsatta kommenterar. När seniorerna köpte sina lägenheter för nästan 30 år sedan fanns det en gångväg mellan seniorhuset och busshållplatsen. Gångvägen har stängts av. Istället måste seniorerna ta sig hem på en flera hundra meters lång väg med 14 % lutning – en omöjlighet för de 30 % som har ett funktionshinder eller nått hög ålder.

  4. Visste inte seniorerna på seniorboendet om att det inte fanns en hiss till matbutiken när de köpte sina lgh? Tänker att man inventerar läget innan man köper? Förstår inte allt detta gnäll för att de saknar en hiss?
    Tips: de kan köpa mat på nätet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: