Danviks hospital fuktskadas fortfarande

De många ägarbytena, utmaningarna med K-märkta byggnader och de tandlösa hoten om vite från Nacka kommun och Länsstyrelsen verkar inte direkt hjälpa denna historiska byggnad i Danvikstull.

Taknocken nu varit utan täckning på en sträcka i åtskilliga månader utan åtgärd. Vidare ser man nya avsnitt utan täckning. 

Underlagspapp är ingen godkänd täckning överhuvud taget utan skall vara täckt av ett väderskyddande yttre hölje, plåt, takpannor, takpapp etc.

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

4 reaktioner till “Danviks hospital fuktskadas fortfarande”

  1. Klockrent Kewe, kommentar överflödig. Är uppväxt på Klippan, vilket i sammanhanget är oväsentligt, men Danvikstulls hospitals byggnader med tillhörande historia är väl värt att vårda och bevara.

  2. Börjar likna skandal. Kan inte konkursförvaltaren skynda på slutföring av ärendet så att detta vackra hus kan sättas i stånd och bli till glädje för oss grannar i stället för ett dagligt bevis på misskötsel. Kommunen borde kunna rycka in GÅ

  3. Detta kräver ingen kommentar! Det är en stor och tröstlös skandal! Ett ovärderligt och konkret minne ur vår historia ruttnar bort inför våra ögon! Det är plågsamt att bevittna. Så mycket elände och mänskligt lidande som detta hus har bevittnat kröns nu när ansvariga myndigheter och enskilda personer vänder ryggen till och liksom talibanerna medvetet förintar vår historia.
    Som enskild boende grips man av förtvivlan när inte ens styrelsen för områdets samfällighet, SQSF, anser sig ha någon skyldighet att agera för att bevara ett värdefullt minnesmärke. Och så agerar man med den märkliga motiveringen att man inte är någon intresseförening! I sin enfald inser man inte att Danvikens Hospital är en väsentlig del av de tillgångar som samfälligheten är satt att förvalta. Även om tillgången i detta fall inte representerar ett pekuniärt värde i den årliga budgetredovisningen!
    För den enskilde boende i området och för varje enskild lägenhet har Danvikens Hospital ett absolut värde, också i pengar. Det förskönar vår miljö, skänker samhörighet åt vår tillvaro och hjälper oss att inse vår plats i historien! Säg den byggnad av idag, den må vara uppförd av NCC, Mattsson eller nån annan, som kan ståta med sådana plusvärden? Nej, just det, den finns inte!
    Låt inte förfallet fortsätta! RÄDDA HOSPITALET!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: