8 april: Michelin-kock öppnar för zero waste-lunch i Finnboda

8 april öppnar Pedro Passinhas, Cordon Blue- och Michelin-tränad chef, en servering ät:eljé med svenska ingredienser i Finnboda i samarbete med Delight Studios.

Pedro jobbade tidigare på The Fat Duck, Le Gaveroche och The Square. pedropassinhas.com

Lunch serveras måndag till fredag, klockan 12:00 – 14:00 på tredje våningen hos Delight Studios på Finnboda varvsväg 19b.

Du kommer kunna välja mellan två rätter, en vegetarisk och en med fisk eller kött. Ingredienserna är svenska och efter säsong med miljömålet att ha noll avfall / zero waste. Grönsakerna som används i matlagningen skulle rattas av andra restauranger pga av form, storlek, små skador etc.

Lunchen kostar 135 kronor. I den ingår även hembakat bröd, hemmagjord smör, sallad, kaffe och vatten.

Pedro planerar också för pop up-middagar och klubbkvällar med avsmakningsmenyer. Fokus ligger på lokala leverantörer av kaffe, öl, snaps och grönsaker.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: