Vårt kära rådjur har skjutits ihjäl av idioter på Kvarnholmen

Ett av de tre rådjuren som bor i Henriksborg, runt Danvihshem, i Trolldalen, på Danviksklippan och på Kvarnholmen forirrade in sig på brf Qvarnen Tre Kronors innergård på Kvarnholmen.

Tyvärr hittade den inte tillbaks via trappan. Så brf Qvarnen Tre Kronors ringde till kommunen. Två “viltvårdare” från Nacka kommun iklädda gula västar försökte då ett tag att schasa ut djuret men lyckades inte med det.

“Plötsligt hördes en knall. Dom hade skjutit rådjuret. Lite tråkigt att inte lägga mer arbete på att hjälpa rådjuret att komma därifrån tycker jag”, skriver en granne på Facebook.

När Nacka bygger stad i Henriksdal, Finnboda och Kvarnholmen finns det tyvärr inte plats för rådjur, harar, rävar, grävlingar, ekorrar och bävrar…

Ännu ett rådjur har skjutits ihjäl på Danviksklippan

Eftet nyheten att ett av de tre rådjuren har skjutits ihjäl på Kvarnholmen har en granne på Danviksklippan hört av sig om vad som hände med det andra rådjuret:

“Samma sak hände i förra veckan. Ett litet rådjur hade hamnat på utsidan av stängslet på Danviksklippan och kunde inte ta sig därifrån. Jag ringde polis, som hänvisade till gatukontoret, som kopplade mig till viltvårdare.

Viltvårdaren sa att om rådjuret inte kan ta sig därifrån på egen hand så måste vi skjuta det och dagen efter låg det lilla rådjuret där skjutet.”

Tredje rådjuret födde ett kid

En annan granne hörde av sig om tredje rådjuret som födde ett kid på Finnberget i dag.

Så ännu finns det hopp men en oviss framtid eftersom Nacka kommun fortsätter sin plan att bebygga Trolldalen på Henriksdalsberget, Bageriberget i Saltajöqvarn, Skatberget på Finnberget och Ryssbergen mittemot Kvarnholmen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: