HSB vill inte vara medfinansiär för hissen mellan Danvikshem & Finnboda

11 juni kommer hissen mellan Danvikshem och Finnboda upp som ärende i Nacka kommuns stadsutvecklingsutskott.

HSB fortsätter bygga bostadsrättsföreningen Finnboda Trädgårdar på platån där nu all natur har utraderats och grannarna i seniorhuset umges av 5 byggnader så att de inte längre ”besväras” av fina utsikten söderut mot Trolldalen och österrut mot Finnberget.

Men ”kommunen har inte lyckats nå frivilliga överenskommelser om finansiering med berörda fastighetsägare vilket innebär att det därför inte finns ekonomiska förutsättningar för att bygga hissen”, skriver Elisabet Granbacka.

Ett av hissförslagen

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: