Plastmuggar i protest mot Nackas kulturpolitik

Då och då skriver okända med hjälp av plastmuggar budskap på staketen runt våra naturområden som inte kommer finnas kvar 2030: Trolldalen på Henriksdalsberget, Skatberget på Finnberget och Bageriberget i Saltsjöqvarn.

Senaste protestbudskapet finns nu på staketet mellan uppfarten för Saltsjöbanans ersättningsbussar och skogen runt Henriksdalsberget:

Protest mot dåligt DNA

Uppenbarligen handlar budskapet om Wall Street Nacka där fula betongytor (exempelvis stödmuren runt Henriksdalsringen) målades över av gatukonstnärer på uppdrag av Nacka kommun med restriktioner på motiv satta av uppdragsgivarna.

“När Nackadiskussionen i media mest handlat om vem som bestämmer konstens (”DNA”) regler finns en parallell fråga som är minst lika viktig. Vem får lov att uttrycka sig på våra väggar?”, Fredrik Holmqvist från vänsterpartiet i Nacka.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Plastmuggar i protest mot Nackas kulturpolitik”

  1. Hur miljövänligt är det att sätta upp plastmuggar som sedan ska skräpa ner och långsamt brytas ner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: