Video: Rådjurskid i nyckelbiotopen Trolldalen på Henriksdalsberget

På den vanliga morgonpromenaden från lägenheten i Saltsjöqvarn till nyckelbiotopen Trolldalen på Henriksdalsberget i Nacka hörde jag att något rörde sig i buskarna.

Jag såg snabbt någon brun päls och trodde att det kan vara någon av fälthararna som lever i Trolldalen. Därefter så jag ett litet huvud och en svart nos. ”Ah, en lös chihuahua”, tänkte jag eftersom många grannar i Finnboda och Henriksdalsringen rastar sina hundar och släpper de löst i skogen.

Men när jag tittade mer noggrant  i buskarna bakom en gammal ek så såg jag ett alldeles nyfött rådjurskid, oskyggt och skakigt på de fyra benen. Mamman titta på hennes unge från ett 10 meters avstånd. Så jag valde att snabbt avlägsna mig så att mor och unge kan dra iväg.

Snälla, inga lösa hundar i Trolldalen! 

Ett svar till “Video: Rådjurskid i nyckelbiotopen Trolldalen på Henriksdalsberget

  1. Nancy Granström

    Den 13 maj 1994 såg jag samma fenomen på KVARNHOLMEN. Precis nyfött rådjurskid. Förstår Din känsla. Magiskt.F.d. Kvarnholmsbo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s