Ekorrar på Danviksklippan & Henriksdalsringen länsar skafferierna

Många grannar i Saltsjöqvarn, Henriksdalsringen och Danviksklippan vittnar om ekorrar som klättrar på väggarna och tar sig upp till deras balkonger.

Ekorrar gillar vattenskål på balkonger och uteplatser

Men det är inte bara blomkrukor, grannas bjudmat och vatten i fågel- & insektbaden som intresserar dem.Genom sommaröppna fönster har de tagit sig in i lägenheter och tagit av maten.

“Ekorren har ledsnat på att bara springa på fönsterbrädet och har hoppat in genom fönstret, nån som varit med om liknande och har nåt bra tips får ni gärna säga till!!!!”, skriver en granne på Henrijsdalsringen.

“Till slut klättrade den ut på en pinne jag tog från de fällda grenarna, får tacka nacka kommun för timingen! La ut ett spår med solrosfrön till pinnen. Får bli mitt tips om nån annan råkar ut för detta!”, berättar samma granne om lösningen på att bli av med ekorren igen.

En pinne räckte med att få ut ekorren från lägenhet på Henriksdalsringen

“Idag kom en i min lägenhet men det tyckte inte en av våra katter om. Ekorren blev stoppad och en högljudd rit utfördes mitt framför mina ögon. Vet inte om det var djuren eller jag som skrek mest😊.Katten fick iallafall ut ekorren igen. Nu ska jag måla balkongräcket med lite tabasco, cayennepeppar, flakes så hoppas jag att inte det blir nåt mer besök. Ekorrar gillar inte starka dofter”, berättar en annan granne på Henriksdalsringen.

“Den var inne i min lägenhet igår… Och trodde det var någon fågel som varit inne för några nätter sedan och kalasat på äpple och bröd och försökt få med sig brödbiten ut men inte orkat bära så släppt den men det kanske var Kurre. Han är helt klart oblyg! Och väldigt söt men jag gick emot honom och klappade i händerna så han drog han vidare”, berättar ännu en granne på Henkan.

Ekorre mumsar på skalad jordnöt på Danviksklippan

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: