Oklart när Lugnets terrass bryggor ska lagas på riktigt

Många grannar i Sjöstaden blev inte glada när gångbryggorna Lugnets terrass stängdes av pga säkerhetsrisk under försommaren.

Träbjälkarna var i mycket dåligt skick. “Terrassen är anlagd med träslag som visat sig klara väta dåligt och ytskiktet behöver bytas ut i sin helhet”, sa stadsmiljöchef Andreas Evestedt då till lokaltidningen Hammarby Sjöstad.

Tillfällig lagning av gångbryggorna på Lugnets terrass

Men man tänkte om och öppnade terrassen för allmänheten efter en tillfällig lagning med bräder som både är fula och sticker ut rejält.

“Struntar i om det är snyggt eller ej men det är livsfarligt, har snubblat flera gånger när jag gått med hunden sent på kvällen pga det saknas belysning där”, skriver en granne på Facebook.

Men en permanent lagning lär vänta på sig pga

  • Anläggningen byggdes inte enligt gällande krav och med hållbart material.
  • Ansvaret är bryggan är fördelat mellan Trafikkontoret och Stadsdelsförvaltningen där stadsdelen ansvarar för ytskikt och bärlinor och vi på TK ansvarar för den underliggande bärande konstruktionen.
  • Det saknas finansiering för åtgärderna då det i dagsläget inte finns inräknat i stadsdelens budgetar.

“Vi hoppas kunna utföra projektet under höst/vår 2020-2021, men det är beroende av att vi får till finansieringen”, skriver Jonas Loberg, enhetschef Anläggning på Stadsdelsförvaltningen.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: