Protestlistor mot indragningen av buss 53

Grannarna på Danviksklippan och Saltsjöqvarn har startat en protestlista mot att ersätta buss 53 med buss 55 på bl.a. Danviksklippan, Saltsjöqvarn, Henriksborg och Danvikshem.

Det man vänder sig emot är att 7 minuters trafik ersätts med 20-, 30-, 40- eller 50-minuters trafik beroende på dag och tid på dygnet. Finnboda & Finnberget kommer även fortsättningsvis att ha bara enstaka turer som idag.

Med buss 55 försvinner också en direktlinje till City. Det blir ett krångligt byte vid Slusen där avståndet mellan buss och t-bana är stort.

Så här skriver du på

Namnlistan mot rockaden finns på

  • pizzerian USA Pizza Express på Danviksklippan.
  • skrivunder.com/behall-buss-53. Glöm inte att bekräfta att du har skrivit på (bekräftelsemail skickas ut).

Glöm inte att sprida ordet i din bostadsrättsförening, trapphus, i social media eller på e-mail, Messenger och sms.

Buss 53

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

4 reaktioner till “Protestlistor mot indragningen av buss 53”

  1. Vill ha kvar 53 då det är många som jobbar på danvikshem och behöver linje 53 och många äldre som bor där

  2. En lösning vore väl att låta 53 behålla sin nuvarande sträckning och turtäthet medan 55 får en ny sträckning längs Kvarnholmsvägen direkt upp på Henkanberget? Henkanborna får sin nya ”snabblinje” och alla boende på Danviksklippan, Saltsjöqvarn, Henriksborg, Danvikshem får behålla vår linje!

  3. Vad tänker trafikplanerarna på när de tar bort buss 53 och försämrar trafiken på detta sättet. Vi äldre behöver en buss som går in till city. Jag vill ha kvar buss 53 som förut!

  4. Jag bor på Henriksdalsberget och tycker att förändringen är bra. När jag jobbade i stan gick jag alltid ned för trapporna till Henriksdal för att ta Slussen-bussarna. Detta var för att stoppen med 53:an vid Danviksklippan tog så lång tid.

    Jag förstår att dem som bor vid Danviksklippan inte gillar det här. Samtidigt måste ni förstå att vi på Henriksdalsberget är isolerade och gynnas verkligen av det här.

    Jag vill gärna ha en buss som jag vill använda än som jag inte använder på grund av rutten. Dessutom får grannarna på Danviksklippan busslinje 55, även om den inte var som 53:an är det alltid något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: