Ingen bussförbindelse efter kl 22 för grannar på Danviksklippan Saltsjöqvarn & Danvikshem

Tidtabellen för buss 55 mellan Tanto och Henriksdalsberget med en tur i timmen till Finnberget har kommit. Den innehåller ännu fler försämringar än 20- och 30-minuters trafik.

Sen första tur på morgonen

Idag går första morgonturen runt klockan 5:00 från Henriksdalsberget. Buss 55 kommer åka först klockan 6:32 från Henriksdalsberget.

Du som måste börja tidigt på jobb eller skola eller har en tidig läkarundersökning får nog springa.

Sista turen klockan 22:00

På kvällen får du vara nog med tiderna. Sista buss 55 från Henriksdalsberget går redan klockan 21:27. Sista bussen når Henriksdalsberget klockan 21:27.

Skönt med utgångsförbud efter klockan 22:00?

Försämring och förbättring för Finnberget

Istället för 15 turer per dag från Finnberget mot stan blir det med buss 55 faktiskt 18 turer.

Sista turen från Finnberget går redan klockan 17:52 istället för efter klockan 20:00 idag. Sista bussen från Henriksdalsberget till Finnberget går redan klockan 17:39.

Finnberget

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

9 reaktioner till “Ingen bussförbindelse efter kl 22 för grannar på Danviksklippan Saltsjöqvarn & Danvikshem”

 1. Ja, det blev ingen ändring trots namninsamling. Intressant också att mänga inte skrev på utan tyckte att folk är för bekväma.

 2. Hej det blev tyvärr bar 13 turer vardagar från Finnberget.
  Och turerna efter 17:30 till Finnberget är helt borta…
  Det blev tyvärr en avsevärd försämring för Finnbergsborna.

 3. André, för mig handlar det ffa om trygghet. Att även efter kl 20 tryggt kunna åka hem och ha en kort kort promenad från hållplatsen i Saltsjöqvarn till hemmet istället för att rädd promenera hem i mörkret, förbi mörka tomma kontorslokaler och garage om jag går av vid Henriksdalsviadukten.

 4. Henkan har en buss som går var 7e minut, åker förbi Centralen, går redan kl 5 och fram till sent på natten. Saltsjöqvarn, Henriksborg, Danvikshem mm har en buss som kommer gå var 20e eller 30 minut, inte åker till City, startar gå först 6:35 och slutar gå kl 22:00.

 5. Det kostar 930 kronor för ett månadskort. Om den stannar i Henriksdalsviadukten är det 40 meter extra eller 40 meter mindre beroende vart man kommer ifrån?

 6. Även yngre vill kunna åka tidigt till jobbet, vara ute sent på kvällen, ta sig med packning till Centralen utan byten eller åka till ICA på Henkan eller Finnboda för att handla. De yngre betalar också 2000 kronor för månadskortet. Isf samma service som de på Henkan.

 7. Det skulle vara intressant att få höra om nya buss 53’s tidtabell. Vet någon om den kommer stanna vid Henriksdal efter avgång från Henriksdalsberget?

  Förstår inte riktigt varför så många skrivit emot förändringen bortsett från sämre tillgänglighet för äldre. För de ”unga och arbetande” finns buss 402 på Kvarnholmsvägen och i Henriksdal finns Nacka/Värmdö/Slussen-bussarna.

  Jag har empati för de äldre som påverkas negativt av detta. Men jag tror inte att alla 700+ påskrivningar emot förändringen kommer från dem. Så du som är ung och arbetande, kan du förklara för mig varför du skrivit på? För jag förstår inte hur man inte kan gå till Henriksdal från Danviksklippan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: