Skräpet syns nu när snön hat smält på Bageriberget i Saltsjöqvarn

Bageriberget mellan Saltsjöqvarn och Danviksklippan är en populär plats för att njuta av utsikten, rasta hunden, fira ute pga corona m.m.

Nu när snön hat smält återuptäcker många grannar Bageriberget för att njuta av första vårsolen. Tyvärr har många stött på en otrevlig överraskning som låg dold i snön:

  • Hundbajs lite här och där från folk som rastar sina hundar här men bryr sig inte att plocka upp efter sig.
  • Ölflaskor, burkar för energidryck, tomma haschpåsar, använd snus m.m. från glada sällskap som träffas här.
  • Gigantiska högar med trädgårdsavfall och uttorkade krukväxter som samfällighetens entreprenörer, trädgårdsgrupper, städpatruller och invånare har dumpat här.

Ansvaret för denna rekreationsområde är tyvärr lite otydligt. Är det Bonava som vill bygga bostäder här eller Saltsjöqvarns samfällighetsförening?

Energidryck
Starköl
Haschpåsar
Snus
Hundbajs
Trädgårdsavfall
Klotter

Ett svar till “Skräpet syns nu när snön hat smält på Bageriberget i Saltsjöqvarn

  1. Peter Mattsson

    Visst är det förfärligt när oansvariga personer skräpar ner. Vi som bor i Saltsjöqvarn försöker se till att Bageriberget då och då städas och flera gånger om året ser vi till att de nedklottrade bänkarna målas om. Berget används inte bara av de boende i Saltsjöqvarn utan vem som helst har möjlighet att utnyttja det. Bageriberget förvaltas av Saltsjöqvarns samfällighet och därmed så blir det de boende i Saltsjöqvarn som får vara med och betala.

Kommentera