Einar Mattsson vill omge Hovings malmgård med vårdboende

Hovings malmgård på Södermalm

Hovings malmgård från 1700-talet i Danvikstull på Södermalm mittemot Danviksklippan föreslås av Einar Mattsson att omges av ett u-format vårdboende. Trädgården försvinner helt.

Hovings malmgård på Södermalm
Hovings malmgård på Södermalm

Det vill i alla fall ägaren, Einar Mattsson Byggnads AB (EM). Arbetsgruppen för Hovings malmgård (Magdalena Nordenson, Helene Broms och Sven Lorentzi) är mycket kritisk till förslaget som EM tagit fram och skriver bland annat i en PM:

“Med sin borggårdskaraktär med 2 – 4 våningar på södra sidan stänger den föreslagna bebyggelsen helt in 1700-talsbyggnaden. Utmed norra delen av Alsnögatan och vid Tegelviksgatan är byggnaderna upp till 7 – 9 våningar höga. De dominerar både malmgårdsbyggnaden och den lågt liggande trädgården i norr”.

Arbetsgruppen vill istället att Stockholm stad markerar mot Einar Mattsson att Q-märkta Hovings malmgård och trädgården ska bevaras, rustas upp och därmed avvisar tanken att bygga på tomten.

Hovings malmgård kläs enligt Einar Mattssons planer in i ett u-formad vårdboende
Hovings malmgård kläs enligt Einar Mattssons planer in i ett u-format vårdboende

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: