Joe Fattorini har flyttat till Kvarnholmen – vinälskande tv-profil

black labeled wine bottle

Joe Fattorini är världskänd inom vinbranschen där han har sålt vin till restauranger, hotell och barer. Efter The Wine show är han nu aktuell i en serie på tv-kanalen Godare.

Joe Fattorini – vem är han?

Joe Fattorini (född 5 september 1969) är programledare inom tv och radio med brittisk bakgrund.

Han hade redan på gymnasiet fått ihop en gedigen vinsamling på sitt studentrum. Fattorini bjöd klasskamraterna på vinprovning. Han jobbade en hel del på restauranger och utbildade sig till sommelier. På kvällarna studerade unga Joe Fattorini vinkunskap.

Senare skrev han i 14 år vinkrönikan för brittiska tidningen The Herald. Fattorini har också skrivit för magasinet Harper’s Wine and Spirit, tidningen The Independent och The Buyer.

Bland tv- och radioprogrammen som Fattorini har jobbat med finns Joe’s Diner och It’s Your Money. Bägge för BBC.

2016 tog han över ITVs The Wine Show med Matthew Goode och Matthew Rhys. Programmet har ungefär 250 miljoner tittare i 107 länder. I programmet reste han runt i sex kontinenter för att träffa folk med koppling till vin. “Jag ska vara ärlig, jag är en total narcissist och besatt av vin”, avslöjar han för Aftonbladet.

Hans eget favoritvin är Chianti Classico från det anrika vinområdet mellan städerna Florens och Sienna i centrala Toscana i Italien. Chianti omnämns i dokument så tidigt som 1398.

Chianti Classico är Joe Fattorinis favoritvin
Chianti Classico är Joe Fattorinis favoritvin (Photo by Tomas Williams on Pexels.com)

Fattorini i Sverige

Joe Fattorini flyttade till Sverige för kärlekens skull, mitt i pågående lockdown under Corona-pandemin. Idag bor han tillsammans sin svenska fru Christina och treåriga sonen på Kvarnholmen i Nacka.

2021 blev han aktuell i Sverige med en egen serie på tv-kanalen Godare. Godare.se är Aftonbladets matsajt under med Sveriges främsta matprofiler under ledning av Lena Widman.

Serien heter Joe Fattorini – Vinälskaren.

Trailern för Joe Fattorinis tv-program på Godare

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Joe Fattorini har flyttat till Kvarnholmen – vinälskande tv-profil”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: