Utmattad svan i Hästholmssundet fick hjälp

Grannar upptäckte i början av mars vid Hästholmens båtsällskap mellan Kvarnholmen och Finnboda en svan som har legat i vattnet en hel dag utan att röra på sig.

Men den verkade vaken och inte heller fastfrusen. “Svanen var där hela dagen. Jag såg den i morse och nu på kvällen. Det ser inte bra ut”, skriver Larisa Jeriomina från Finnberget på Facebook.

En granne kontaktade då Stockholm Vildfågel Rehab som dagen därpå omhändertog svanen. De gav också en förklaring till vad som hände med svanen: Den befann sig på väldigt hal is och hade därför inga möjligheter att röra på sig, äta eller dricka.

Svanen vägde 9 – 9,5 kg vilket är bra. Fågeln har nu ringmärkts på höger ben och släpptes ut på en plats närmare innerstaden där det finns öppet vatten och god tillgång på mat.

Utmattad svan i Hästholmssundet
Utmattad svan i Hästholmssundet (bild: Gunilla Wirén)

Samråd för Henriksdalsbacken: Lämna synpunkter senast 17 mars

4 feb till 17 mars håller Nacka kommun samråd för detaljplanen för Henriksdalsbacken inkl. Trolldalen. Privatpersoner & föreningar lämnar synpunkter så här:

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: