Brf Utsikten 1-35 röstade för en detaljplansändring

Bostadsrättsföreningen Utsikten 1-35 på Henriksdalsberget hade i onsdags en extra stämma där medlemmarna röstade för en detaljplansändring så att grannföreningarna kan gå vidare med förslaget att bygga lägenheterna på taket.

14 juni 2022 hade medlemmarna i brf Utsikten 1-35 röstat mot att bygga om vinden till lägenheter. Föreningen har i dagsläget ett lån på c:a 200 miljoner kronor och anser inte kunna ta nya lån för att bygga lägenheter på taket.

Grannföreningarna brf Svindersvik och brf Henriksdalshöjden vill dock gå vidare med projektet. För att kunna göra det behöver detaljplanen för Henriksdalsringen ändras som alltså kräver att brf Utsikten 1-35 också är med på detaljplansändringen.

Medlemmarna i brf Utsikten 1-35 röstade därför i en extra stämma 19 oktober för en detaljplansändring men kommer inte ansöka om bygglov för att bygga lägenheter på taket.

Arkitektbröderna Ahlsén perspektivskiss för Henriksdalsringen från Solliden, 1964
Arkitektbröderna Ahlsén perspektivskiss för Henriksdalsringen från Solliden, 1964

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: