16 grader inomhus hos många Henkanbor

Efter nyårsdagen har många på Henriksdalsberget hört av sig till sina bostadsrättsföreningarnas fastighetsförvaltning för att felanmäla värmen och i vissa fall även varmvattnet. Värmelementen var nästan helt avstängda.

Termometer

Minusgraderna ute, dåligt isolerade fönsterpartier och problem med värmecentralen har lett till så låga inomhustemperaturer som 16 grader. Det nya året har alltså för många grannar börjat med tjocka kläder, täcken, filtar, stearinljus och varmt te.

Enligt brf Utsikten 1-35:s webbplats beror felet på värmecentralen som fortfarande ägs och drivs av Stockholmshem – Henriksdalsringens tidigare hyresvärd. Enligt brf Svindersviks fastighetsförvaltning var det för mycket luft i ledningarna.

I eftermiddags åtgärdades felet och inomhustemperaturen börjar nå vanliga nivåer.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: