Gigantiskt automationsprojekt pågår i Henriksdals reningsverk

Samtidigt som projektet Henriksdal 2010 pågår, där reningsverket byggs in, byts inom Projekt 2012 befintliga ABB-, Satt- och Mitsubishistyrsystem mot Siemens processtyrsystemet Simatic PCS 7. 43 processtationer byts i 16 etapper till år 2012.

Henriksdals reningsverk på och i Henriksdalsberget

“Det här är det största enskilda automationsprojekt vi har varit med om där enbart automationssystem byts ut”, säger Lennart Reje, chef för automationssektionen på ÅF-Engineering. Ångpanneföreningen är totalentreprenör och funktionsansvarig inom Projekt 2012.

Siemens valdes som leverantör eftersom deras system redan har ett färdigt vattenbibliotek med över 100 styrsystemfunktioner. Med ett sånt här system är det lättare att göra en diagnos när något krånglar och att underhålla systemet. Dessutom kommer nu allt att bygga på samma plattform, så att framtida kapacitetsutökningar är enklare att bygga.

>> Läs mer i Siemens Automationsnytt 4/2009

Författare: Konstantinos Irina

Kandidat för Nackalistan till Nacka kommunfullmäktige 2022, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, årets Nackabo 2008.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: