Sveriges Teater- museum slåss ihop med Musikmuseet

Sviktande besökarsiffror för Musikmuseet på Sibyllegatan har lett till en sammanslagning av Musikmuseet, Sveriges Teatermuseum i Gäddviken och en samling marionettdockor vid årsskiftet. Supermuseet ska heta Teater- och Musikmuseum med en första gemensam utställning i april 2010.

Operans och Dramans ateljéer i Gäddviken huvudingången

Teatermuseets bibliotek slås ihop med Statens musikbibliotek. Bibliotek, arkiv och fototek kommer tillsvidare att finnas kvar i Gäddviken, men så snart ombyggnaden av receptionen på Musikbiblioteket på Torsgatan 19 är Klar, flyttar all biblioteksexpediering dit.

Sveriges Teatermuseum har funnits i KF:s tidigare kafferosteri (stora tegelbyggnaden i Gäddviken) sedan 2004.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: