Olaglig trädfällning vid Danvikens hospital

9 december 2009 runt midnatt ville två män med motorsåg fälla en c:a 15 hög ensam kastanj i parken öster om Danviks hospital. Grannar som hörde sågandet störde fällningen, varav den äldre lämnade platsen.

Kapade trädet i kajparken mellan Danvikens hospital och Saltsjöqvarn (bild: BRF Västra Saltsjön)

Den kvarvarande mannen i ålden 27 – 30 år hävdade att han arbetar för NCC och att han heter Daniel Johansson. Boende ringde polisen. Männen hade lämnat platsen, men motorsågen satt kvar i det halvt genomsågade trädet. Polisen anlände efter c:a en timme och konstaterade att trädets befintliga skick nu utgör en fara för allmänheten. Brandkåren fällde vid klockan 3:00 trädet.

Saken är polisanmäld och förundersökning inledd. “Det egenmäktiga förfarandet är brottsligt och fullständigt oacceptabelt ur grannsämje- och närmiljösynpunkt”, skriver styrelsen i Saltsjöqvarns Samfällinghetsförening.

Om du har mer information om händelsen och gärningsmännen, kontakta gärna polisen på tel. 114 14 och ange att det gäller olaga trädfällning i Saltsjöqvarn 29/12. Du kan lämna upplysningar anonymt.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: