Stor piñata-samlare på Finnberget vill rädda äktenskapet

En piñata är en färgglad figur innehållande presenter, godis och frukter – poppis i framförallt Latinamerika. Pontus Ekstam heter en granne på Finnberget som har byggt upp en gigantisk piñata-samling som han nu vill bli av med för att rädda äktenskapet.

Papa Piñatas rosa pudel

Pontus eller Papa Piñata som han kallar sig på sin blogg jobbade 1998-99 i Chile där han bodde hos en familjen Elgueta. Så kom han i kotakt med piñatas för första gången. Värdföräldrarnas avskedspresent blev så klart en piñata. Sedan dess har samligen utökats trots att Pontus. Men nu var det alltså slut.

“Och Åsa [Pontus fru], ja, hur många gånger har hon inte förklarat att det räcker nu! Efter att jag nu själv varit föräldraledig i ett halvår har vissa påtryckningar mognat hos mig själv och tiden är (tydligen) inne. Jag har fattat mitt beslut: Piñatas-samlingen ska ut och det innan jul!”, skriver Pontus på sin blogg.

Figurerna auktionerar Pontus ut på sin hemsida fram till jul. Så passa på om du vill ha en lite ovanligare julklapp.

>> Läs Pontus blogg / lägg bud på Pontus piñatas

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: