Felparkerade bilar förhindrar snöröjning på Henriksdalsberget

Lastvagnar och jobbarbilar på gångvägen, systematisk försäljning av andrahandsbilar på parkeringen, bilvrak som dumpas här från hela Nacka och Stockholm, samt en mycket liberal behandling av felparkerare märks extra mycket nu när Nacka kommun ska snöröja på Henriksdalsringen.

Parkeringen på Henriksdalsringen i december 2010

Kommunen tvingas nämligen nu flytta på många av dessa bilar från en sida till den andra för att snöplogarna ska kunna göra sitt jobb. Felparkerarna får dessutom böta dryga tusenlappen per bild.

“Gångbanor kommer vi inte alls åt om bilar står parkerade och det är väldigt många som har stora problem när det ligger modd, snö och is på trottoaren”, säger Emil Hagman (Trafikenheten, Nacka kommun) till P4 Radio Stockholm.

Samtidigt borde Nacka kommun ta felparkeringarna mer på allvar och böta regelbundet. Gående samt grannar med rullstol och barnvagn måste ofta använda bilvägen för att ta sig till sina bostäder eftersom bilar (ibland Nacka kommuns egna entreprenörer) parkerar på gångvägen. Även den systematiska andrahandsmarknaden på helger och bilvrakdumpningen borde upphöra.

>> Lyssna på P4:s reportage om snöröjningen i Henriksdal

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: