Bluesparty med Dr Mollbergs och The Blue Drops

På fredag, den 25 februari 2011 är det dags igen för bluesparty på Danvikstulls Värdshus i Det Vita Huset vid Danviksbron, Alsnögatan 11.Dr Mollbergs Blues spelar klockan 20:00 och 22:00. The Blue Drops kör klockan 21:00 och 23:00. Danvikstulls Värdshus öppnar kl 17:00, och då finns det också möjlighet att äta mat.

Biljetter kostar 100 kronor och för medlemmar i Stockholms Bluesförening kostar det 80 kronor.

Dr Mollbergs Blues kommer från Stockholm och spelar olika favoriter ur repertoaren. Bandet har bl.a. spelat på Fasching Trettondagsblues och medverkat på våra Stockholms Bluesförenings minibluesfestivaler.

Medlemmarna heter Conny Steinmo (sång, munspel), Peter Thörn (gitarr), Bengt Lundgren (bas) och Pelle Ekman (trummor).

The Blue Drops har spelat i fem år och har mestadels bluesmaterial från skilda håll på repertoiren.Det kan vara allt från Muddy Waters till Earl Hooker och Jr. Parker eller Tamla Motown, varvat med egenhändigt skrivet.

Flera av musikanterna har ingått i blues konstellationer under årens lopp med medlemmarna i kvällens andra band, t.ex. Blues Down Town. Bandet består av Thomas Prim (sång, gitarr), Eva Myhrenberg (tenorsax), Janne Carlsson (baritonsax), Bosse Eriksson (bas) och David Nehlstedt (trummor).

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: