Socialdemokraterna vill ha spårbilar till Kvarnholmen

Socialdemokraterna i Nacka har publicerat ett svar till Nacka kommuns översiktsplan, där man bland annat skulle vilja se ett spårbilssystem som knyter ihop Kvarnholmen med Saltsjöbanan i Henriksdal.

Kommer buss 53 eller buss 402 att kunna serva flera tusen nya invånare och jobbare på Kvarnholmen?

“Vi menar att man kan driva Kvarnholmen som ett demonstrationsobjekt med spårbilssystem runt Kvarnholmen, som leder till Saltsjöbanan. Kvarnholmen kan bli ett mönsterområde för smart klimattänkande. Här borde den senaste miljötekniken användas och bebyggelse och annat borde anpassas till närområdet. Här kan ett kretsloppssamhälle skapas. Bland annat kan transportsystemet anpassas till ett kollektivt tänkande. Man bör i görligaste mån bygga betongfritt”.

Förslaget är ett svar på att socialdemokraterna är rädda att Henriksdal och Kvarnholmsvägen kommer att bli en flaskhals eftersom projektet Danvikslösen inklusive moderniseringen av Saltsjöbanan är försenat.

Socialdemokraterna säger dessutom nej till att bebygga Ryssbergen.

>> Läs socialdemokraternas svar på Nacka kommuns översiktsplan

 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Socialdemokraterna vill ha spårbilar till Kvarnholmen”

  1. Besök gärna det öppna mötet om översiktsplanen som arrangeras i Vilans skola den 17 mars.

    Den 17 mars anordnar Västra Sicklaöns (S)förening ett öppet möte om översiktsplanens tankar om utbyggnaden av Sic-kla – det hetaste området i Nacka. Vilans skola, klockan 18.30. Sven Andersson från kommunen informerar. Samarrangemang med Sicklaöns (S)förening

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: