Boende upprörda över Familjebostäders cafébygge

Sjöstadsbladet skriver att boende på Fartygsgatan i Lugnet mellan Sickla udde och Henriksdalshamnen har hört av sig om Familjebostäders planer på att bygga bort en del av deras utsikt med med ett etagecafé.

Nya skissen på planerade caféet på Lugnets terass (bild: Ettelva arkitekter)

Mia Wester Carlsson, kommunikatör på Familjebostäder, förklarar att man behövde ändra de ursprungliga planerna för att kunna få plats med toaletter samt bord och stolar inomhus. Annars hade ytan på 7 x 7 meter varit för liten för att ha öppet på vintern.

Familjebostäder säger också att man har lyssnat delvis på boende genom att bygga en del av huset nedanför marknivån. Därmed är byggnaden nu endast en meter högre än tidigare planerad.

De boende känner sig förbisedda i diskussionen trots att de framförde kritik vid ett samråd. Vissa är ledsna att de blir av med utsikten över Hammarby sjö. Andra är rädda för att drabbas ekonomiskt eftersom värdet på deras bostad kan sjunka. Men caféet kan samtidigt öka områdets attraktionskraft.

>> Läs hela artikeln i Sjöstadsbladet

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: