Yimby positiva till tunnelbana till Nacka via Henriksdal

Yimby, som är ett partipolitiskt obundet nätverk för stadsvänner, har nu i en artikel ställt sig positiva till att bygga ut tunnelbannans blå linje via Danvikstull till Nacka. Man vill också ha en bussterminal vid Henriksdal

Värmdövägen vid Henriksdal, DanvikCenter i bakgrunden

“Det skulle ge en stor ökning av kapaciteten inom kollektivtrafiken, och innebär samtidigt att Stadsgårdsleden och Värmdövägen avlastas eftersom färre kommer att behöva resa med egen bil. En annan bieffekt är att den stora bussterminalen vid Slussen skulle kunna flyttas till exempelvis Henriksdal, eftersom vi då skapar en ny knutpunkt för människorna som bor öster om Stockholms innerstad”, skriver Magnus Orest för Yimby.

>> Läs hela artikeln

 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: