Recension: Bee’s thairestaurang i Henriksdalshamnen

Bee’s Thai Food heter nya budgetrestaurangen som värmer sina grytor vid Jan Inghe Hagströms-torg i Henriksdalshamnen sedan början av februari 2011.

Omgivningen
Jan Inghe Hagströms-torg genom fönstren på Bee's thairestaurang i Henriksdalshamnen
Jan Inghe Hagströms-torg genom fönstren på Bee's thairestaurang i Henriksdalshamnen

Bee’s thairestaurang ligger mellan Zee the restaurant och Bakarna kafé och konditori. Hur omgivningen på Jan Inghe Hagströms-torg ser ut idag, kan du läsa i recensionen för Bakarna kafé.

Inredningen

Fönstren vetter mot både Zee och marina torget. Borden är fint dukade med vita bordsdukar, bambutabletter, vikade servetter,  och orkidéer i vattenkaraffer.

Pelarna är dekorerade med gyllene drakar. På väggen finns en röd sol, och snickerier vid serveringsdisken där det också hänger en meny ovanför. Ett plus för att man kan kika in i köket från serveringsdisken så att man kan spana in fräschören.

Solformad lampa på Bee's thairestaurang i Henriksdalshamnen
Solformad lampa på Bee's thairestaurang i Henriksdalshamnen

Kundtoan är rymlig och fräsch. Storleksmässig borde den funka för rullstolsanvändare, men det finns inget att stödja sig på.

Gästerna

När vi gjorde vårt testbesök på en söndag runt klockan 13:00 var det helt folktomt här. Gästunderlaget lär fortfarande vara begränsat. Men jag kan säga att vi är glada att ha det här alternativet istället för att behöva åka in till Södermalm eller att g en längre väg in mot Hammarby sjöstad.

Maten
Pad thai med tofu på Bee's thairestaurang i Henriksdalshamnen
Pad thai med tofu på Bee's thairestaurang i Henriksdalshamnen

Det finns 23 rätter på menyn: wok kryddade med allt från tamarind eller ingefära till sötbasilika och vitlök, fem currygrytor (röd, frön, panäng, massaman, gul), två soppor, specialrätter (exempelvis Pad thai) och tre grillade / friterade rätter (kyckling saté, vårrullar och samosa).

Alla rätter kan göras med biff, kycklingfilé, fläskfilé, tofu (sojabönost), skaldjur eller anka.

Wokade grönsaker med tofu på Bee's thairestaurang i Henriksdalshamnen
Wokade grönsaker med tofu på Bee's thairestaurang i Henriksdalshamnen

Vi testade Phad Thai (stekta risnudlar med ägg, grönsaker, sötbasilika och tofu) samt en wokrätt (cashew, chilipasta, tamarind, tomasås, grönsaker och tofu). Rätten serverades i ett fiskformat fat och riset / salladen på en tallrik för sig. Salladen var dekorerad med en ros som skulpterades ur en morot. En citronklyfta följde med Pad Thai-rätten.

Rätterna var så stora att man vi blev mätta. De kändes fräscha med rikligt med tofu.

Prisläget

Biff, kyckling, fläsk och tofu kostar 85 kronor. Skaldjur och anka går för 105 kronor. Det här är priserna för avhämtning. Att äta på stället kostar en 20-lapp mer. Det var definitivt värt pengarna.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Recension: Bee’s thairestaurang i Henriksdalshamnen”

  1. Har just väntat 35 minuter på take away som enligt servisen skulle ta 10 minuter att förbereda. När maten väl kom, efter att ha frågat efter den 3 ggr, så fick vi inte ens ett förlåt! Minst sagt trist. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: