Grannarna på Henriksdalsberget störs av buller från Henriksdals reningsverk

Inte nog med att Stockholms Vattens utökning av Henriksdals reningsverk kan ha skadat fastigheterna på Henriksdalsberget. Nu kommer även klagomål om bullriga biogastransporter som dessutom körs med för hög hastighet.

Henriksdals reningsverk på och i Henriksdalsberget

Grannarna inom bostadsrättsföreningen Svindersvik och bostadsrättsföreningen Henriksdalshöjden på Henriksdalsberget får regelbundet besök av tankbilar och andra fordon som ska hämta biogas vid Stockholm Vattens biogastankning på Henriksdalsberget.

Tankbilarna kör då både på dag och natt med otillåten hög hastighet genom bostadsområdet.

På senare tid har det också kommit klagomål om buller nattetid kring tankningsverksamheten, bland annat 7 och 14 mars, då en av Lantmännens tankbilar höll på där.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

En kommentar till “Grannarna på Henriksdalsberget störs av buller från Henriksdals reningsverk”

  1. Två rättelser i ärendet:

    1) Oljudet den 7 och 14 mars har förorsakats av Lantmännens pelletstransport till Henriksdalsbergets panncentral. Tydligen får de lasta av pellets fram till klockan 22:00 på vardagar. Men nu verkar man istället leverera mellan 23:00 och 24:00.

    2) Stockholm vatten äger inte längre biogasanläggningen på Henriksdalsberget utan det är Scandinavian biogas istället. Stockholm vatten har nu kontaktat Scandinavian biogas för att informera om klagomålen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: