Bluesparty med Allen Finney Duo och Nighttrain Express

På fredag, 25 mars 2011 är återigen dags för en bluesparty på Danvikstulls Värshus i Det Vita Huset vid Danviksbron. Den här gången spelar Allen Finney Duo och Nighttrain Express.Allen Finney Duo spelar kl 20:00 och 21:00, medan Nighttrain Express uppträder klockan 22:00 och 23:00.

Biljetter kostar 100 kronor och för medlemmar i Stockholms Bluesförening kostar det 80 kronor. Ungdomar under 25år betalar halva priset dvs. 50:-. Ungdomar under 18år bejhöver ha målsmans sällskap.

Danvikstulls Värdshus öppnar kl 17:00, och då finns det också möjlighet att äta mat,

Allen Finney

Allen Finney spelar blues (bild: Allen Finney)

Allen Finney kommer från Michigan och har via Paris hamnat i Stockholm, där han nu bor och utövar sin musik. Med rötterna i amerikansk folkmusik, rock, country, blues och jazz har Allen skapat en unik stil med blandning av egna låtar och kända gamla godingar från rockens och bluesens värld. Hans röst har blivit jämförd med J.J Cale och Bob Dylan.

Den här kvällen spelar Allen Finney (munspel, gitarr, sång) tillsammans med Peder Ax (bas).

Nighttrain Express

Nighttrain Express är ett 4-mannaband som spelar Chicagoblues när den svänger som bäst. Bandet består av Gunnar Berglund (gitarr, munspel, sång), Bertil Engberg (gitarr, slide), Kjell Karlberg (bas) och Owe Andersson (trummor).

Ytterligare information

Pelle Leuf ordförande i Stockholms Bluesförening telefon: 08/ 30 24 79 fax: 08/ 30 26 18 , tel. arbetet: 08 / 53063614 eller 08/ 530 612 20; Konsertdagar även 073/ 7003287 , E-post: pelle.leuf@mailbox.swipnet.se

 

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: