Premiär för Teddy Goitoms dokumentär om Sydafrika

I morgon, 23 mars är öppnar filmfestivalen CinemAfrica i Stockholm. Bland filmerna finns också dokumentären Stocktown X Sydafrika av Teddy Goitom, boende på Henriksdalsberget och Benjamin Taft.Dokumentären visar en roadtrip eller genomresa genom Sydafrika och skildrar den livfulla, sociala och kreativa samtidskulturen i landet idag. De möter modekreatörer, punkband, konstnärer och gerilla-filmskapare.

Teddy kommer att närvara vid premiären på CinemAfrica som blir av den 26 mars.

Bland alla karaktärer som du möter i filmen finns  hårdrocksbandet Ree-burth, fotografen Musa Nxumalo, kläddesignern Smarteez, tv-spelsbolaget 2bop, rapparna Die Getuies [The Witnesses], filmaren Ebrahim Hajee, och musik av Dirty Paraffin och Gazelle.

Författare: Konstantinos Irina

Ledamot för Nackalistan i Nacka kommunfullmäktige, talesperson för nätverket Bevara Trolldalen!, bloggare på vastrasicklao.se sedan 2007.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: